Két hete nem látták a szomszédok, kiderült, hogy lakástűz áldozata lett egy idős ember Kétújfalun

2022.08.15. 09:56
A szomszédok bejelentése alapján érkezett az egyedül élő, idős ember otthonához a tűzoltóság, akik az épületben egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait találták. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Vasárnap este fél 8-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a szomszédok két hete nem láttak egy idős, egyedül élő embert a Baranya megyei Kétújfalun. A szomszédok a kutya ugatására figyeltek fel – tájékoztatta szerkesztőségünket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A szigetvári tűzoltó-parancsnokság egy egysége vonult a József Attila utcai családi házhoz, az épületben egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait találták. A kertben egy kutya is volt, amely később rokonokhoz került.

Mint kiderült, a ház hálószobájában lévő ágy és egy fotel égett korábban, tűzoltói beavatkozásra azonban már nem volt szükség. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem vizsgálja – írták.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a tragikus kimenetelű tűzesetek többsége megelőzhető lenne egy néhány ezer forintos füstérzékelővel. Az egyedül élő idős emberek otthonába különösen tanácsos ilyen eszközt felszerelni, amely már a tűz keletkezésekor figyelmeztet a veszélyre.