Egy osztrák nő 19 kutyát kínzott meg Zalában

2022.08.16. 10:40
Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene.

A 67 éves nő tavaly júliusig Misefán, a családi házában és az udvarán 29 kutyát és macskát tartott. A háziállatok közül 19 kis testű kutyát a házban és egy zárt garázsban tartott összezsúfolva úgy, hogy nem biztosította számukra a fajuknak, élettani igényeiknek megfelelő körülményeket.

Az állatok a vizeletüket, székletüket a padlóra ürítették, emiatt a házban erős bűz terjengett. A körülmények veszélyeztették az állatok egészségét, ami maradandó egészségkárosodást vagy a pusztulásukat okozhatta volna.

Tavaly júliusban a zalaegerszegi rendőrök foglalták le a kutyákat, amelyeket állatvédő szervezeteknél helyeztek el, majd állatorvosi ellátásban részesültek – írja az MTI. A lefoglalt ebek közül kilencnél többféle súlyos betegséget állapítottak meg, amelyek már korábban gyógykezelést igényeltek volna, de ezt a vádlott elmulasztotta, ami a kutyák különös szenvedését okozta.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat az osztrák nő ellen.

Mint azt lapunk megírta, a fővárosban is előfordul, hogy állatkínzás miatt intézkednek a rendőrök. Csak Budapesten az elmúlt két év alatt több mint 200 állatot mentettek meg.