Figyelmeztetést adtak ki az egész országra

D  KB20170806004
2022.08.16. 06:16
Kedden kánikula várható, de érkeznek a frissítő zivatarok is. A maximumok 31 és 36 fok között alakulnak. A héten egyre melegszik a levegő, szombatra azonban megérkezik a hidegfront.

Kedden a napos idő mellett elszórt záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak, nagyobb esély a zivatarok előfordulására a középső és keleti tájakon van. Több helyen megélénkül a nyugati-északnyugati szél.

Melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között alakulhat.

kedd du.png
Fotó: idokep.hu

Az Időkép azt írja, zivatarok miatt az egész országra kiterjedő figyelmeztetés van érvényben.

Kedden nem érkezik front, de sokan a melegedés miatt migrént, valamint koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak.

Pénteken tetőzik a kánikula, 40 fok is lehet

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Jelentős csapadék nem valószínű, kevés zápor, zivatar északkeleten lehet. A szél is többnyire mérsékelt marad, csak néhol lehetnek élénk széllökések. Napközben 31 és 36 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön 33 és 39 fok közötti maximumokra van kilátás. A déli-délnyugati szél nyugaton időnként élénk, erős lehet. Délután egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de csak kevés helyen alakulhat ki gyenge zápor, esetleg zivatar.

Pénteken egy hidegfront előterében még a déli szél támad fel sok helyen, és keleten ezen a napon lehet a legmelegebb, csaknem 40 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A nyugati határszélen 30 fok közelében maradnak a maximumok.

Szombatra megérkezik a hidegfront záporokkal, zivatarokkal, erős széllel. A maximumok 30 fok körül alakulhatnak.

(Borítókép: Kallos Bea/MTI)  • Tippek
  • Lakáshitel