Meghalt egy solymári férfi, aki magára robbantott egy aknát

2022.08.16. 11:22 Módosítva: 2022.08.16. 16:06
Meghalt egy középkorú férfi a Pest megyei Solymáron, miután egy robbanást követően az udvarán található akna fedőlapja fejbe találta.

N. István augusztus 11-én délután a solymári telkének udvarán lévő aknában felhalmozott zöldhulladékot akarta elégetni. A kupacra égésgyorsító folyadékot öntött, majd meggyújtotta. Az égésgyorsító gőze berobbant, és 

felrepítette az akna fedőlapját, amely fejen találta a férfit, aki életveszélyes fejsérülést szenvedett.

Mentőhelikopterrel kórházba vitték, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét – tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikket.

A napilap értesülései szerint a férfi egyedül élt a házban, amelyet a közelmúltban vásárolt.

Néhány méterre lehettünk, amikor egy hatalmas detonáció után a vas aknafedő legalább húsz méter magasba repült, és egy, az úton haladó kocsi mellé zuhant. Akkor még nem láttuk, hogy ember lett volna odalent, de a biztonság kedvéért azonnal hívtam a 112-es segélyhívót. Amikor az út másik felén megláttam egy baseballsapka maradványait, sejtettem, hogy valaki lehetett az aknában

– elevenítette fel az eseményeket a lapnak az egyik szemtanú, Kazinczky Tamás.

A szemtanú elmondása szerint a kiérkező tűzoltók átmásztak a kerítésen, levágták a lakatot, majd egy kötéllel kiemelték az aknából a férfit, akinek az arca súlyosan összeroncsolódott.

Egy szomszéd a következőket mondta az elhunyt 55 éves férfiról: „Mindig valami marhaságot csinált. Korábban például a villanyóráját rakatta az udvar közepére teljesen indokolatlanul. Pedig jól szituált férfi volt, aki az éjszakai életben dolgozott, úgy tudom, egy bárban. Mindig este ment el, majd késő éjjel jött haza. Érthetetlen, miért a használaton kívüli szennyvízgödörben akart égetni.”

A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély okozása miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.