A balatoni strandon körbeállták és videózták, ahogy egy férfi meghal

2022.08.17. 18:21
Az Országos Mentőszolgálat felháborodásának adott hangot a közösségi médiában, miután a mentők életmentő akcióját körbeállták a katasztrófaturisták, levideózták és az interneten posztolták a balatonlellei férfi élet-halál harcát.

Hatalmas erőket riasztott a Kaposvári Mentésirányítás ahhoz az 50 év körüli férfihoz, akit a Balatonból húztak ki a fürdőzők augusztus 16-án a balatonmáriafürdői strandon. A perceken belül kiérkező mentőegységek és a légi mentők azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását, aki már nem lélegzett.

A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek, amit rengeteg bámészkodó figyelt a parton, még annak ellenére is, hogy a mentők takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást. Erről az Országos Mentőszolgálat hivatalos a Facebook-oldalán nyilvánította ki a véleményét.

A katasztrófaturizmus nem ismer határokat

Az életmentők ugyan megpróbálták elküldeni a kíváncsiskodókat, de nem igazán tudtak ezzel foglalkozni. A katasztrófaturisták közül a mentőszolgálat szerint többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott küzdelmet.

Az Országos Mentőszolgálat szerint a mentők mindent elkövettek, de a férfi életét „sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni”, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában.

A viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harmincéves pályafutása alatt sohasem tapasztalt – közölte az Országos Mentőszolgálat.