Remek pozícióba kerül Deutsch Tamás unokaöccse

D  YT20220303026
2022.08.17. 07:41
Deutsch Domonkost nyolc hónapnyi minisztériumi munka után jelölték konzulnak, a pozícióját 2023 elején foglalhatja el.

Nyolc hónapnyi minisztériumi munka után párizsi konzulnak jelölték Deutsch Domonkost, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 24 éves unokaöccsét – értesült a Szabad Európa. A lap információi szerint jelenleg a pozícióra való felkészítése zajlik, várhatóan 2023 elején foglalhatja el szolgálati helyét a francia fővárosban.

Arról is írnak, hogy Deutsch Domonkost 2021. szeptember 30-án Szijjártó Péter miniszter kérésére vették fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, ahol a Sportdiplomáciai Főosztályon kezdett dolgozni vezető kormánytanácsosként, ami nem kezdő pozíciót jelent. Külszolgálatra 2022. július 8-án jelölték.

A kinevezéssel kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztérium az alábbi közleményt küldte, amelyet változtatás nélkül közlünk: 

Az olimpia a világ legnagyobb sporteseménye, ennélfogva a rendező város magyar diplomatáinak is megnövekedett feladatmennyiséggel kell számolniuk az esemény során.

Annak érdekében, hogy a hazánkat képviselő sportolók, a hozzájuk tartozó stábtagok és valamennyi magyar szurkoló minden lehetséges segítséget megkapjon az olimpia és paralimpia ideje alatt, a Külügyminisztérium minden alkalommal olimpiai attasét jelöl ki, hogy a szükséges felkészítést követően a helyszínen lássa el a világjátékok nyomán keletkező feladatokat.

A Szabad Európa állításaival ellentétben Deutsch Domonkos nem tartós külszolgálatra megy Párizsba, hanem a Sportdiplomáciai Főosztály által delegált olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a 2024-es játékokon, amelyet követően újra Budapesten folytathatja a munkát.

(Borítókép: Deutsch Tamás. Fotó: Illyés Tibor/MTI)