Van olyan mentőhelikopter, amelyet földre kényszerít az üzemanyaghiány

2022.08.18. 06:50
A közúti közlekedés mellett a légi közlekedésben is fennakadásokat okoz az üzemanyaghiány, értesült az ATV.

Túri Péter, a Trustair Aviation nevű nemzetközi légi betegszállítással foglalkozó cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a minap egy külföldi beteget nem tudtak légi úton kórházba szállítani, mivel a debreceni reptéren nem állt rendelkezésre megfelelő mennyiségű kerozin.

A Mol jelezte, augusztus 26-ig minimális vagy korlátozott mennyiségű kerozint visz a debreceni reptérre, és csak az előre leszerződött járatokat szolgálja ki. Az ATV Híradó úgy értesült, az üzemanyaghiány a mentőhelikoptereket is érinti, van olyan gép, amelyik emiatt nem tud felszállni.

Az Index is írt arról, hogy elmarad a független benzinkutak hétvégére tervezett egységes sztrájkja, miután Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár bejelentette, hogy a kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kis benzinkutak támogatására.

Kedden, a kormánnyal történt egyeztetést követően a Független Benzinkutak Szövetsége közgyűlést hívott össze. Végül az a döntés született, hogy minden vállalkozás egyénileg döntheti el, hogy nyitva tart-e vagy bezár augusztus 19-én és 20-án.