A rendőrség drónjai elől senki nem bújhat el, Kaposváron büntettek

2022.08.19. 14:23
A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a rendőrség nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzi a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat.

A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről – írja a rendőrség a honlapján.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei augusztus 17-én Kaposvár illetékességi területének forgalmát ellenőrizték drónnal és járőrautókkal, és a drónokkal lebuktattak több szabálysértőt, aki nem kötötte be az övét, áthajtott a piroson, vagy tilosban előzött a záróvonalon.

Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

A rendőröknek többek között az elsőbbségadási szabályok megsértése, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.