Taxiból lövöldözött egy férfi Erzsébetvárosban

2022.08.20. 10:12 Módosítva: 2022.08.20. 10:14

Egy erzsébetvárosi gyorsétteremből hívták a rendőrséget augusztus 7-én éjjel kettő óra előtt, mert valaki ­– feltehetően gumilövedékes fegyverrel­ – kilőtte az egyik ablakot  számolt be a rendőrség honlapja.

A lövedék átfúrta magát az üvegen, de sérülést nem okozott senkinek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.

A rendőrség információi szerint a tettes a gyorsétterem előtt álló fiatalokra célozhatott, akik elmenekültek a helyszínről, így a rendőrök őket tanúként keresték. A sértetteket augusztus 17-ére azonosították.

Kihallgatásukon elmondták, hogy az elkövető – aki egyikükre féltékeny volt  a taxiból kiszállva a közeli aluljáróig üldözte őket, és még egyszer elsütötte a gumilövedékes pisztolyt. 

A hátán találta el az egyik menekülőt, könnyű sérülést okozva.

A rendőrök aznap sem józsefvárosi lakcímén, sem máshol nem akadtak a lövöldöző nyomára. Telefonon azonban elérték, ennek hatására a férfi augusztus 18-án reggel feladta magát a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A 29 éves S. Rudolfot fegyveresen elkövetett garázdaság, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntett, valamint rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított beismerő vallomást tett.