Összeült az operatív törzs, órákon belül döntenek a tűzijátékról

2022.08.20. 08:07

Szombaton reggel 7 órakor összeült az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Az ülést azért hívták össze, hogy megvitassák az időjárási helyzet alakulását, és szükség esetén döntsön a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

  • A 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.
  • A 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.
  • A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs ma 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ismét arra kérte a közösségi oldalán az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit, hogy fokozott figyelemmel kísérjék az időjárási változásokat.

Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.

Hogy milyen lesz, ha lesz, a tűzijáték Budapesten, arról az Index videócsapata forgatott. Az Iványi Árpáddal és alkotótársával, Réti Barnabással készült beszélgetést itt nézheti meg

Korábban az Indexnek Németh Lajos meteorológus azt mondta: meteorológiai szempontból sem egyszerű a mostani helyzet, pláne úgy, hogy egy adott helyre kellene előrejelzést adni.

Közben zivatarveszély miatt valamennyi megyére kiadta a figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, nyolc megyében ráadásul narancssárga riasztás van érvényben felhőszakadás miatt. Az ország északkeleti részében melegebb idő valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 36 fok között alakulhat.