Húsz köbméternyi fát loptak Sajókazánál, amelyet tűzifaként árusítottak

2022.08.22. 20:27
A rendőrök elfogták azt a három férfit, akik Sajókaza külterületéről tulajdonítottak el összesen csaknem húsz köbméter fát.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három sajókazai férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak – egymástól függetlenül, önállóan – 2022. augusztus 17-ét megelőzően rendszeresen, több alkalommal tulajdonítottak el fát – összesen megközelítőleg húsz köbméter mennyiségben – a település melletti erdőből.

A fákat motorfűrésszel vágták, ki, majd feldarabolták, és személyautójukkal szállították a lakásukra a tolvajok, amelyek egy részét értékesítették – írja a rendőrség.

A rendőrök a nyomozás során megállapították az elkövetők kilétét, őket gyanúsítottként hallgatták ki, valamint megtalálták a kitermelt fát is, amelyet lefoglaltak az elkövetés eszközéül használt járművekkel és motorfűrészekkel együtt.

Mint azt lapunk megírta, a magyarországi erdőkben óriási potenciál van, legális fakitermeléssel természetkárosítás nélkül kielégíthető a lakosság megnövekedett tűzifaigénye, így a magánerdők jelenthetik a megoldást.