Szabadságolás miatt szünetel a szülészet-nőgyógyászati ellátás a tatabányai kórházban

DBOGI20151014015
2022.08.23. 11:34
Győr mintegy háromnegyed óra, Székesfehérvár pedig körülbelül 50 perc alatt érhető el autóval.

Öt napon keresztül szünetel a tatabányai Szent Borbála Kórházban a szülészeti-nőgyógyászati ellátás. Az intézmény erről az előző hét végén adott tájékoztatást közösségi oldalán – írja a Magyar Hang.

A lap a bejegyzés alapján azt írja, hogy a pácienseket már múlt pénteken sem fogadták, akkor ezt a nyári szabadságokkal indokolták.

Azonban e hét kedden, pénteken, vasárnap és jövő kedden is más intézmények végzik az intézményhez tartozó lakosok „szülészet-nőgyógyászati betegfelvételét és az új esetek ellátását” ügyeleti időben.

A cikk szerint a betegek, valamint a szülő nők a győri és székesfehérvári megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályait kereshetik fel hétköznap 15 órától, valamint hétvégén reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig. Szükség esetén ebbe a két kórházba viszik az érintetteket az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

A közleményben az is szerepel, hogy a napközben meginduló szülések Tatabányán folynak tovább, így a napközbeni és a folytatólagos ellátás a megszokott rendben történik. Azt is hangsúlyozták, hogy a térség ellátása folyamatosan biztosított, és egyetlen beteg sem marad ellátás nélkül.

A Magyar Hang megjegyzi, hogy a Google Maps számításai szerint Győr mintegy háromnegyed óra, Székesfehérvár pedig körülbelül 50 perc alatt érhető el autóval a Szent Borbála Kórháztól.

(Borítókép: A tatabányai Szent Borbála Kórház új, 5600 négyzetméteres központi épülete az átadás napján, 2015. október 14-én. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)