Közel 200 kilós malacot mentettek ki egy aknából a tűzoltók Zala megyében

2022.08.23. 11:10
A közel kétszáz kilós disznó egy másfél méteres aknába esett, ahonnan végül a tűzoltók leleményessége segítette ki a sertést.

Hétfő délután Esztergályhorvátiba riasztották a pacsai hivatásos tűzoltókat, mert egy malac beleesett egy másfél méteres aknába, tulajdonosa pedig nem tudta onnan kiszabadítani. A tűzoltók a „tetthelyen” konstatálták, hogy itt bizony nem egy kis röfit, hanem egy közel 200 kilós sertést kell kimenteniük – a valóban – szorult helyzetéből. 

A sertésmentésre egy munkagép is érkezett a helyszínre, ami megpróbálta leemelni az akna fedelét, sikertelenül. Ahogy telt az idő, úgy tűnt egyre reménytelenebbnek a mentés, de végül a tűzoltói leleményesség győzött: a pacsai egység tagjai az akna oldalát kéziszerszámokkal szétszedték, kicsit leástak, és egy járatot készítettek elő a röfinek. A trükk bejött, az egység és a gazda közösen, kukoricával kicsalogatta az állatot a fogságából. 

A bravúros mentés a bizonyíték rá, hogy a tűzoltók bármire képesek. Akár tűzoltásban, akár „malacsuttogóként” mindig a maximumot hozzák – olvasható az bejegyzésben.