Váratlan időpontban jönnek a kormány bejelentései

20220428082025  MG 7527
2022.08.23. 11:39
A Kormányzati Tájékoztatási Központ szokatlan időpontra hirdetett Kormányinfót. Ismét „Mit miért tesz a kormány?” címmel áll a sajtó elé Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kedden 13 órakor a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében.

Legutóbb szintén rendhagyó időpontban, július 30-án, szombaton tartottak Kormányinfót. Általában minden második csütörtökön, a szerdai kormányülés után szokott Gulyás Gergely miniszter tájékoztatást adni a legfrissebb döntésekről, illetve válaszolni a sajtó kérdéseire.

A  most váratlanul meghirdetett keddi Kormányinfón szó lehet arról, hogy

  • a 4iG a magyar állammal közösen megveheti a Vodafone Magyarországot;
  • Palkovics László technológiai és ipari miniszter felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, a szolgálat munkatársai azonban független vizsgálatot követelnek;
  • a magyar kormány elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban;
  • illetve gazdasági (rezsiszámlák, energiaválság, aszály, fakitermelés szabályai) és külpolitikai kérdések (ukrajnai háború) is a témák között lehetnek;
  • a kiskereskedelmi láncok az Alkotmánybíróság előtt támadták meg a hat alapvető élelmiszerre kivetett hatósági árakat, mondván, a kormány visszaél a veszélyhelyzeti jogalkotás lehetőségével. 

A Kormányinfót – mint mindig – most is percről percre közvetítjük majd az Indexen.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)