Maruzsa Zoltán: Nem elképzelhető, hogy a fűtés költségei miatt távoktatást rendeljenek el

DEBRE20220721002
2022.08.25. 19:50
A köznevelésért felelős államtitkár szerint a kormány nem engedheti meg, hogy a családokkal fizettesse meg a költségeket, ezért nem elképzelhető, hogy a megemelkedett energiaárak miatt távoktatást rendeljenek el.

A kormány kompenzálni fogja a megemelkedett rezsiszámlákat az oktatási intézmények számára – jelentette ki Maruzsa Zoltán a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján. 

A HVG azt írja, a köznevelési államtitkár szavai sugallhatják akár azt is, hogy a nem állami intézmények is kapnak majd állami segítséget, ugyanakkor eddig hivatalos bejelentés nem volt ezzel kapcsolatban. Emellett az államtitkár beszédében kiemelte:

nem elképzelhető, hogy a fűtés költségei miatt távoktatást rendeljenek el. 

Szerinte a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén alatt is inkább nőtt az ország gázfogyasztása, ezért az intézmények helyett a családok állták a költségeket, amit a kormány most nem engedhet meg. 

Emellett szó esett a pedagógusbérek rendezéséről is, amiről azt mondta az államtitkár, 2028-ra a tanárok bérét a diplomás átlagbér 80 százalékára zárkóztatják fel. 

(Borítókép: Maruzsa Zoltán. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)