Űrtechnológiai szakemberképzést indít a Műegyetem

2022.08.25. 10:40
Az UniSpace program keretében űrtechnológiai szakemberképzést indít a Műegyetem. A 2022/2023-as tanévben induló szakirányú továbbképzésen az űrtudomány és űrtechnológia alapismeretein túlmenően az űrélettan és táplálkozás, valamint a nemzetközi jog és az űrgazdaság alapjait is elsajátíthatják a hallgatók.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) – Magyarországon először – 2022 őszétől 4 féléves űrmérnök mesterképzést indít. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar által gesztorált hiánypótló mesterképzés idén szeptembertől 29 hallgatóval indul el – számolt be közleményében a BME kommunikációs osztálya.

A BME űrtechnológiai szakember szakirányú továbbképzésének célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott műszaki tudással rendelkeznek az űrtechnológiai fejlesztések folyamatairól, az űrkörnyezet által a műszaki fejlesztésekkel szemben támasztott speciális követelményrendszerről. 

A képzést elvégző szakemberek ismerni fogják az alapvető űrbeli és kapcsolódó földi rendszerek működését. A hallgatók tanulhatnak továbbá űrtávközlésről, földmegfigyelésről, űreszközök anyagairól, rakétatechnikáról és robotikáról.

A képzésre BSc- vagy MSc-diplomával 2022. szeptember 2-ig lehet jelentkezni. További információk ezen a linken olvashatók.