Bencsik András szerint ha Orbán Viktor itthon lett volna, nem mentik fel az OMSZ vezetőit

D  YT20130209005
2022.08.26. 09:03
Bencsik András nem várt módon kritizálta Palkovics Lászlót az OMSZ vezetőinek menesztése miatt a Hír TV Vezércikk című műsorában. A Demokrata főszerkesztője szerint „ki kellene már jönni abból a vacakságból”, hogy egy elhamarkodott döntést utólag megpróbálnak valamilyen elmélettel alátámasztani.

„Szerintem ez egy elhamarkodott döntés volt” – jelentette ki Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Vezércikk című műsorában, ahol csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vezetőinek a menesztése volt a téma.

Mint ismert, Palkovics László technológiai és ipari miniszter azt követően menesztette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, hogy az OMSZ augusztus 20-án 75-80 százalékos esélyt adott a heves esőnek a tűzijáték idejére, ezért a légi parádét kora délután lefújták. Végül azonban a kisebb valószínűség jött be, az eső nem esett, a vihar elmaradt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról beszélt, hogy a tűzijátékos eset csak az utolsó csepp volt a pohárban, az OMSZ két vezetőjének már egyébként is sok volt a számláján.

Ahogy arról szintén beszámoltunk, a Magyar Tudományos Akadémia vizsgálatot indít az ügyben, ami Bencsik András szerint ugyancsak nevetséges.

Komikus, hogy megvolt a kivégzés, és most lefolytatják a vizsgálatot

– jegyezte meg a műsorban a Demokrata főszerkesztője, aki azon az állásponton van, hogy mindenki tévedhet, és csupán arról van szó, hogy „a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit”.

„Ne legyen rá büszke, de van ilyen. […] De az, hogy most utólag megpróbálnak mindenféle elméleteket gyártani, és tudományos vizsgálatokat végezni, hogy miért kellett leváltani… ki kellene már jönni ebből a vacakságból” – jegyezte meg Bencsik András, hozzátéve, ha Orbán Viktor itthon lett volna, „akkor lehet, hogy ez az egész nem történik meg”.

Mint ismert, a miniszterelnök augusztus elején az amerikai CPAC után ment szabadságra.

(Borítókép: Bencsik András 2013-ban. Fotó: Illyés Tibor / MTI)