Minden percét rekonstruálták a rendőrök annak a nőnek, aki csaknem egy hónapja tűnt el

2022.08.27. 13:16
Csaknem egy hónapja keresik azt a nőt, aki augusztus elsején reggel tűnt el. A 3,5 hete tartó keresés alatt a hatóság a nő minden másodpercét és mozdulatát megvizsgálta. Több tucat embert hallgattak ki, és harminc jármű mozgását ellenőrizték.

Huszonhat napja keresik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az augusztus 1-jén reggel eltűnt, 49 éves Bozsik Máriát.

A hatóság beszámolója szerint az eltelt 3,5 hétben minden apró információmorzsát összegyűjtöttek, ötleteltek, verziókat állítottak fel, és igyekeztek minél jobban megismerni Mária személyiségét, addigi életét, kapcsolatait, körülményeit, hogy meg tudják fejteni váratlan eltűnésének okát, és választ adjanak arra, hol lehet most.

Ezért az elmúlt 26 napban feltérképezték Mária rokonait, ismerőseit, korábbi és jelenlegi barátait, munkakörülményeit, több tucat embert kikérdeztek. Az eltűnés időpontját 10 percre (5 óra 20 perc és 5 óra 30 perc közé) szűkítették, aznap reggeli mozgását pedig percről percre, méterről méterre határozták meg. Kiemelik: 

mindenkit felkutattak, aki láthatta, beszélhetett vele, bármit is tudhat róla.

Ellenőrizték a környéken lévő pályaudvarokat, buszállomásokat, de a légi közlekedés sem maradt el. Az összes olyan térfigyelőkamera-felvételt végignézték és elemezték, amitől eredményt reméltek, valamint csaknem 30 jármű mozgását is ellenőrizték.

Volt olyan, aki látni vélte a nőt

Mint írták, eddig két olyan bejelentés érkezett, amely arról szólt, Máriát látni vélték Tolna, illetve Fejér megyében. A rendőrök mindkét jelzést megvizsgálták, de az ottjártát alátámasztó, megtalálását előremozdító adathoz nem jutottak. Az adatok összegyűjtése érdekében a rendőrök eddig több ezer kilométert utaztak, azonban a begyűjtött információk elemzése továbbra sem utal bűncselekményre. Otthonát is eredménytelenül vizsgálták át személykereső kutyákkal.

A Pest megyei rendőrök legutóbb augusztus 24-én az inárcsi ház térségében hajtottak végre terepkutatást. A százhektáros, erdős terület átkutatásában 46 fő civil és egyenruhás rendőr, erdész, polgárőr, valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai is részt vettek, azonban ezúttal sem jártak eredménnyel.