Egy rendszerhiba miatt akadozik a haladás a határátkelőknél

2022.08.27. 14:46 Módosítva: 2022.08.27. 15:37
Informatikai rendszerprobléma okoz gondot szombaton 13 órától a közúti határátkelőhelyeken és a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ezért hosszabb várakozásra kell számítaniuk az utazóknak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.

Közleményükben azt írták, a szakemberek megkezdték a hiba elhárítását.

A külföldre utazóknak azt javasolja a rendőrség, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáción.

Korábban augusztus 22-én lépett fel hasonló probléma, akkor Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyében, Békés megyében, Csongrád-Csanád megyében és Bács-Kiskun megyében a közúti határátkelőhelyeken akadozott az átkelés.

Frissítés

A rendőrség közleménye szerint a hiba kijavításáig könnyített határellenőrzést vezettek be. Az informatikai hiba továbbra is fennáll, a problémára reagálva könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében – írták.