Kiderült, hányan utaztak vidékről Budapestre a tűzijáték miatti retúrjeggyel

2022.08.28. 14:54
Tizennyolcezren utaztak vidékről Budapestre, aztán haza „Tűzijáték 2022” jeggyel – közölte közösségi oldalán az Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) vasárnap.

Mint arról korábban beszámoltunk, fix áras retúrjeggyel lehetett a fővárosba utazni az ünnepi tűzijátékra. A kedvezményes ajánlatot pénteken és szombaton a főváros felé, szombaton és vasárnap a visszaúton vehették igénybe a vidéken vonatra, buszra szállók. A rendkívüli ajánlat legfeljebb összesen négy főig, személyenként 800 forintért családokra, csoportokra volt bővíthető. 

A TIM szerint a legnépszerűbb az egy embernek a megtett távolságtól függetlenül egységesen 2000 forintért megváltható alapváltozat volt, amelyből mintegy 12 ezer kelt el. Több mint 1600 jegyvásárló vitt magával további 800 forintért még egy embert.

Vonzó árak kialakítása a cél

A közlekedési szolgáltatóknak több mint 25 millió forint nettó bevétele származott a speciális, fix áras jegytípusból.

A vonatokon és a Volánbusz járatain is használhatták a MÁV kedvezményes, kétezer forintos jegyét azok, akik a budapesti tűzijátékra utaztak, majd onnan vissza. A családoknak, csoportoknak további kedvezményeket kínáltak: a jegy egy utazó esetében 2000 forintba került, de ha ketten utaztak, 2800 forintot kellett fizetni, három utazó esetében szintén 800 forinttal emelkedett az ár, ha pedig négyen utaztak, akkor 4400 forintot kellett fizetni.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közösségi oldalán vasárnap azt írták: a tárca a nemrégiben kijelölt országos közlekedésszervező közreműködésével összehangolt és vonzó tarifarendszer kialakítására törekszik a közösségi közlekedésben.

Ennek a célnak a megvalósításánál figyelembe veszik a Tűzijáték 2022 kedvezményes termékkel kapcsolatos tapasztalatokat, amelyek a későbbiekben hasonló kezdeményezéseknél hasznosulhatnak – fogalmazott közleményében a tárca.  • Tippek
  • Babaváró hitel