Áthajtott a piroson, majd motorost gázolt egy budapesti autós

2022.08.30. 16:07
A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 42 éves sofőrrel szemben, aki 2020 májusában egy forgalmas belvárosi kereszteződésnél a pirosra váltó lámpa ellenére nem állt meg, ezért a kereszteződésbe hajtva elütött egy szabályosan, zöld lámpánál elinduló motorost, aki súlyosan megsérült.

Az ügyészség honlapja szerint a férfi 2020. május 22-én reggel a VIII. kerületben, a József körúton közlekedett autójával a Petőfi híd felé. A megengedett óránkénti 50 kilométerhez közeli sebességgel a József körút–Üllői út kereszteződéséhez ért.

Ugyanennél a kereszteződésnél, a vádlott haladási irányát tekintve balról az Üllői úton a piros lámpánál várakozott a sértett motoros.

Gyorsított a sárga fénynél

Amikor a férfi a kereszteződéshez ért, a forgalmat irányító közlekedési lámpa már zöldről sárgára váltott, ennek ellenére a vádlott áthaladt az útkereszteződés előtti gyalogátkelőhelyen, majd az akkorra már piros fényjelzés ellenére, megállási kötelezettségét megszegve behajtott a kereszteződésbe.

Eközben a motoros haladási irányában a közlekedési lámpa zöldre váltott, ezért a sértett szabályosan, irányváltoztatás nélkül, a Kálvin tér irányába haladva szintén behajtott a kereszteződésbe.

A szabad jelzésre elinduló, álló helyzetből gyorsító sértett észlelte a kereszteződésbe jobbról, szabálytalanul behajtó autót, de már nem tudta elkerülni a balesetet, így motorkerékpárjával a vádlott gépkocsija elejének ütközött, és sípcsonttörést szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 42 éves férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést. A kerületi ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés, valamint határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport