Botokkal és baltákkal rontottak rá a határkerítést építőkre az illegális bevándorlók

2022.08.30. 14:58
Ásotthalomnál botokkal és baltákkal felfegyverkezve támadták meg a határkerítés építőit az illegális bevándorlók. Hétfő délután indultak a kerítés felé, ahol az akadályt próbálták leküzdeni, hogy átlépjék a szerb–magyar határt.

Kővel dobálták meg a bevándorlók a büntetés-végrehajtás munkatársait és a határkerítés megerősítésén dolgozó fogvatartottakat a határzár szerb oldaláról – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, „migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait”, ezért meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát. A határvédelem határvadászprogrammal bővült, és a magyar kormány ideiglenes határzár kiépítésén és a határkerítés megerősítésén dolgozik. A magyar határ közelében legutóbb nyár elején számoltak be veszélyes összetűzésről, amikor fegyveres támadást indított két bevándorlócsoport.

Köveket vágtak a munkásokhoz

Hétfő délután baltával, botokkal felfegyverkezve jelent meg egy 15-20 tagú csoport Ásotthalom térségében, az ideiglenes biztonsági határzár szerb oldalán.

Az illegális bevándorlók kövekkel dobálták meg a kerítés megerősítésén dolgozó elítélteket és felügyelőiket – közölte a BVOP honlapján.

A felügyelők a fogvatartottakkal biztonságos távolságba vonultak, személyi sérülés nem történt. Az ideiglenes biztonsági határzár megerősítése – fokozott óvintézkedések mellett – folytatódik.