2024. június 14. 21:00 ÉLŐ
Németország 2
Skócia 0

Meghalt a Csokonai Színház szopránja

2022.08.30. 16:18
Meghalt Hegyes Gabriella, a Csokonai Színház örökös tagja. A Liszt Ferenc-díjas szoprán 1967-ben szerződött operaénekesként a társulathoz.

Mély megrendüléssel tudatták a hírt, miszerint életének nyolcvanegyedik évében, augusztus 30-án meghalt Hegyes Gabriella, a Csokonai Színház örökös tagja. 

Mint írták, a Liszt Ferenc-díjas szoprán 1941-ben született Nyíregyházán. Zenei tanulmányait Debrecenben kezdte: a debreceni zenei szakiskola ének szakán tanult, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola ének szakán végzett. Később Zádor Endre irányítása alatt képezte magát.

1967-ben szerződött a Csokonai Színházhoz operaénekesként. Kiemelték: a debreceni közönség olyan nagyszerű alakításait élvezhette, mint Blonde Mozart Szöktetés a szerájból című operájában, Pamina a Varázsfuvolában, Marcellina Beethoven Fideliójában, Melinda a Bánk bánban vagy Mimi Puccini Bohéméletében, hogy csak néhány szerepét említsük.

Jó érzés a taps, dop­pingol, de igazi megnyugvást mégis a belső értékelés ad, az öröm, ha sikerült átadnom a hallgatóknak azt, amit belül érzek

– idézték a vele készült interjúból.