Sokan már Horvátországban tankolják a céges kocsikat

2022.08.30. 20:23
Egyre több határ menti vállalkozás látja meg a lehetőséget abban, hogy számos országban olcsóbb az üzemanyag, mint a hazai kutak piaci árú termékei.

Az ATV Híradója szerint akár 14 ezer forintot is megspórolhat, aki Horvátországban tankolja tele dízelautóját. Van olyan autósiskola, ahol a több száz literes tankjaikat is a határon túl töltik meg. 

A határhoz legközelebb lévő benzinkúton valamivel több mint 11 kunáért mérték a benzint, ami – 53 forintos kunával számolva – kevesebb mint 600 forint literenként. 

A gázolaj literenkénti ára holnap már kétszáz forinttal lesz olcsóbb a határ túloldalán.

A baranyai autósoktatók közül egyre többen járnak át Horvátországba üzemanyagért, jellemzően a buszos és teherautós gyakorláshoz.

Hát, mint mindenki, az oktatók is gondolkodnak azon, hogy hogyan tudnak ezekben a nehéz időkben spórolni, és hát feltehetőleg többen is átgondolják azt, hogy leugranak Horvátországba tankolni, hiszen, ha felemelkedik a gázolaj, akkor több mint kétszáz forintot tudnak spórolni literenként

– mondta el az egyik pécsi autósiskola ügyvezetője.

Pécsről átjárva  még az oda-vissza utat beleszámolva is  jelentős összeg spórolható meg. Ráadásul a horvátoknál több olyan élelmiszer is van, amely kedvezőbb áron szerezhető be, mint Magyarországon.  • Hírek
  • Megtakarítás