Lassan búcsúzik a nyár

D NOE20180526012
2022.08.31. 06:11
Napsütéses nap elé nézünk szerdán, helyenként azonban megerősödhet a fátyolfelhőzet. Hajnalban 11 és 19 fokra számíthatunk, míg délután akár 30 fok is lehet.

Szerdán leginkább sok napsütésre számíthatunk, de a napos időszakok mellett több helyen megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Eső vagy zápor csak késő délután és este nyugaton fordulhat elő. Keleten, északkeleten és az Alpokalján többször élénk, de másutt helyenként erős lehet az északi-északkeleti szél. 

Hajnalban 11 és 19  fok között alakul a hőmérséklet, délután azonban 24 és 30 fok közé is melegedhet a levegő. 

Időkép
Időkép

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön a felhők lesznek túlsúlyban, naposabb időszakok inkább csak keleten, északkeleten, valamint délkeleten lehetnek. Több helyen valószínű eső, zápor, legkevésbé északkeleten. A szeles időben délután 17-27 fok várható, a csapadékosabb dunántúli tájakon lesz hűvösebb.

Pénteken főként keleten, délkeleten fordulhat elő kisebb csapadék, nyugat felől egyre inkább a napsütés kerül előtérbe. Az északi-északkeleti szél többfelé élénk lesz. A maximumok szinte mindenhol 25 fok alatt, vagy a környékén maradnak.

Szombaton több, vasárnap kevesebb napsütés várható, ekkor ugyanis gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, és több helyen eső, zápor, zivatar is kialakulhat. A szél déliesre fordul, időnként megélénkül. A hétvége folyamán a csúcshőmérséklet 21 és 28 fok között alakulhat.

Fájni fog a fejünk

Az Időkép azt írja, szerdán még nem éri el front térségünket. Azonban hajnalban a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, napközben pedig a gyors melegedés hatására többen tapasztalhatnak fejfájást, migrént, de fokozódhatnak a gyulladásos panaszok is.

(Borítókép: Bruzák Noémi/MTI)