Időjárás: lesz minek nem örülni

D  VG20220613001
2022.09.01. 05:51
Az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, ugyanakkor többfelé gomolyfelhők képződnek. Keleten és délnyugaton fordulhat elő átmenetileg eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar.

Kezdetben elszórtan a déli tájakon, délután pedig helyenként keleten és délnyugaton fordulhat elő átmenetileg eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az északi-északkeleti szelet elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon kísérhetik élénk lökések. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakulhat – írja az Időkép.

Az összefüggőbb, vastagabb felhőzet keletebbre húzódik. Az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, ugyanakkor többfelé gomolyfelhők képződnek és fátyolfelhők is lesznek az égen. Kezdetben inkább a déli, délkeleti megyékben, majd főleg a Tiszántúlon valószínű zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között várható, de a kevésbé felhős, szeles tájakon hidegebb is lehet.

A szeles időszakokban gyakori lehet az ingerlékenység és a nyugtalanság. A borongósabb időben romolhat a hangulat és a közérzet. A légszennyezettség alacsony marad, alig változik. A légnyomás sem változik.

(Borítókép: Varga György/MTI)