Időjárás: mindenre fel kell készülnünk

2022.09.02. 06:04
Az előrejelzések szerint a meterológiai ősz első napjaiban kellemesen délutáni maximumokat tapasztalhatunk, a hét utolsó munkapanapján pedig az ország nyugati felében többet süthet a nap, mint a keletiben.

Az időkép prognózisa szerint nyugaton naposabb, keleten felhősebb időre számíthatunk, keleten és délen tartósabb eső, zápor, kis eséllyel egy-egy zivatar is előfordulhat. Mint írják, az északi-északkeleti szelet elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon kísérhetik élénk lökések.

A csúcshőmérséklet 17 és 26 fok között alakulhat, az esős területeken lesz hűvösebb az idő, közölték. 

Az időjárás miatt sem riasztás, sem a megyékre vonatkozó figyelmeztetés nincsen érvényben, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. 

Ami a hétvégét illeti, szombaton a keleti, északkeleti tájak kivételével túlnyomóan napos időre lehet számítani, a friss, helyenként párás, ködös hajnalt követően délután 21-27 fokos csúcsértékek várhatók.

A hét utolsó napján többfelé indulhat párás, ködös idővel a reggel, majd napközben kevés helyen, de záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Változóan felhős lesz az idő, a szél viszont mérsékelt marad. A hűvös reggel után délutánra 20-28 fokig melegszik a levegő, jelezte az Időkép.