Oszlopnak hajtott egy Smart Kispesten, a sofőrje elfutott a helyszínről

2022.09.03. 20:40
Lámpaoszlopnak csapódott egy autó Kispesten szombat délután, majd a sofőrje elszaladt a helyszínről.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint lámpaoszlopnak ütközött egy személyautó Budapest XIX. kerületében, a Határ úton szombat délután. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót, és rögzítették a megrongálódott oszlopot.

A Baleset-info értesülései szerint a Smart a Határ úton közlekedett a Helsinki út felől, amikor ismeretlen okból felhajtott az út menti járdára, ahol egy szelektív hulladékgyűjtőnek ütközött, majd egy beton villanyoszlopnak csapódott. 

A becsapódás következtében az autó megpördült, visszasodródott a Határ útra, ahol az Üllői út felé tartó oldal belső sávjában állt meg. Majd az autó sofőrje kiszállt a járműből, és a közeli erdős területen keresztül menekült el a helyszínről.

A lap információi szerint a sofőr azért futhatott el, mert az autó hivatalból ki volt vonva a forgalomból, és kötelező biztosítással sem rendelkezett, ráadásul a műszaki vizsgája is lejárt egy éve.

A rendőrök az erdőt járva próbálták felkutatni a sofőrt, aki nem jutott messzire: a Soroksári úti OBI áruház környékén azonosították és elfogták. Az autót a rendőrség lefoglalta és elszállította.