Ömlik a gáz Mendénél, lezártak egy főutat és a környéket

2022.09.03. 21:13
Ömlik a gáz egy vezetékből a 31-es főút mellett Gyömrő és Mende között. A környéket ötven méteres sugarú körben lezárták – közölte a katasztrófavédelem.

Gázömlés miatt teljes szélességében lezárták a 31-es főutat Gyömrő és Mende között a 34-es kilométernél szombat este – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A főút mellett egy, a gerincvezetékből leágazó csonk eddig ismeretlen okból megrongálódott, és emiatt nagy nyomással ömlik belőle a gáz, ezért kellett ötvenméteres sugarú körben lezárni a környéket. Az esethez a monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók vonultak ki.

A katasztrófavédelem közleménye szerint nem engedik át a forgalmat a 31-es főút érintett szakaszán sem. A fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez a helyszínen, ahova várják a gázszolgáltató megfelelő szakembereit.

Az eset nem veszélyeztet lakott területet, a gázellátásban sem okoz fennakadást, a gázművek szakemberei állítják el a gázömlést – tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport