Nem megy Szegedre Orbán Viktor, de a szegedi lap állítja, hogy ment volna

DSC6923
2022.09.06. 10:56
Nincs még döntés arról, hogy a határvadászok ünnepélyes eskütétele hol és mikor lesz – értesült az Index. Úgy tudjuk, Orbán Viktor a következő napokban nem megy Szegedre. Ezt megerősítette Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára is.

A szegeder.hu helyi portál nemrég írt egy cikket arról, hogy a városban 500 határvadász tesz ünnepélyes eskütételt pénteken, és emiatt jelentős lezárásokra lehet számítani aznap (sőt már csütörtökön is). A portál azt is tényként kezelte, hogy a rendezvényre a magyar miniszterelnök Szegedre látogat Pintér Sándor belügyminiszterrel és Kövér László házelnökkel együtt. 

Szerkesztőségünk ezzel kapcsolatban most úgy értesült: 

Orbán Viktor nem látogat Szegedre.

A kormányfő programjában nem szerepel a pénteki szegedi látogatás. Cikkünk megjelenésével egyidőben Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára az alábbi közleményt adta ki az MTI-n keresztül:

A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa.

A rendezvény részleteivel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a határvadászok felügyeletét (közvetve) ellátó Belügyminisztériumhoz is. Amint válaszolnak, írásunkat frissítjük.

Frissítés:

A Szeged.hu Havasi Bertalan közleménye után megosztott egy képet a rendezvény meghívójáról. Mint írják: Balogh János országos rendőrfőkapitány és Tarcsa Csaba a Készenléti Rendőrség parancsnoka aláírásával kapott írásos meghívót Botka László polgármester a határvadászok eskütételére. A meghívóban ez áll:

Ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A lap szerint egyértelmű, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke hibázott. Hozzátették, hogy véleményük szerint „A Fidesz fél Szegedtől. Orbán Viktor fél Szegedtől”.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Kaszás Tamás / Index)