Még mindig nincs meg a férfi, aki a tűzijáték előtt zuhant a Dunába

2022.09.06. 17:55
Még mindig nem találták meg azt a férfit, aki az ünnepi rendezvény előtt merült el a Dunában. A hatóságok szerint azóta már több férfiholttestet is kiemeltek a folyóból, de egyelőre úgy tűnik, nincs köztük a tűzijáték előtt eltűnt férfi.

A későbbre halasztott ünnepi tűzijáték előtt nemsokkal, augusztus 27-én a Dunába zuhant egy férfi a Margit hídról. A szemtanúk egy ember segélykiáltásaira lettek figyelmesek a Margit híd budai hídfőjénél. Elmondásuk szerint az illető próbált fennmaradni a víz felszínén, de később elmerült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korábbi közlése szerint az ügyeletre augusztus 27-én 14 óra 54 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Margit híd, budai hídfő és a Margit-sziget között egy Dunában úszó férfi elmerült. Keresésekor a közelben álló hajókat „szétakasztották”, arra gondolva, hogy az illető beragadhatott valamelyik alá, de nem találták meg, a keresését másnap is folytatták.

A 24.hu értesülései szerint a hatóságok azóta már több férfiholttestet is kiemeltek a folyóból, de egyelőre úgy tűnik, nincs köztük a tűzijáték előtt elmerült férfi.

A BRFK sajtóosztálya a lapnak elmondta: augusztus 27-e óta emeltek ki ismeretlen holttestet a Dunából, de nem tudták még megállapítani a személyazonosságát, és idegenkezűség gyanúja sem merült fel.