Hatezer forint lenne három óra parkolás a belvárosban?

DBZOL20220905008
2022.09.07. 07:44
Az LMP budapesti elnöke, Ferenczi István tovább emelné a parkolási díj összegét, hogy lehetőség szerint minél kevesebb autó legyen a belvárosban.

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlés június végén 22 igen szavazattal és 7 nemmel új parkolási rendeletet alkotott, amelynek értelmében a főváros területén négy zónát jelölnek ki: A, B, C, és D zónákat, amelyekben eltérő ideig és különböző összegekért lehet parkolni. Erről írtunk részletesebben is, térképes illusztrációval kiegészítve a legfontosabb tudnivalókat.

Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke a Spirit FM vendége volt, ahol arról beszélt, hogy a parkolás megdrágítása a belvárosban szerinte jó dolog, ugyanis, mint mondta,

a belváros nem úgy van kialakítva, nem úgy építették, hogy ilyen mennyiségű autó tárolására legyen alkalmas.

A jelenlegi rendszer szerint maximum három órát parkolhat egy autó a belvárosban, amelyet Ferenczi azzal egészítene ki, hogy óránként emelné a fizetendő összeget.

Az első óra tehát a jelenlegi áron menne, a második már 1500 forintba kerülne, és ha valaki három órát parkol, akkor az már 6000 forintjába kerüljön.

Ezzel arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy jól gondolják meg, kell-e nekik autó, és ha igen, akkor meddig használják azt.

(Borítókép: Parkolójegyet vesz egy nő egy automatából Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)