Kiderült, ki és mennyi rezsitámogatást kaphat Karácsony Gergelyéktől

TRAL9115
2022.09.07. 10:57
Saját rezsitámogatási rendszerrel segíti a budapestieket a Fővárosi Önkormányzat, melynek pontos igényelhető összegeit közösségi oldalán árulta el Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere augusztus végén jelentette be, hogy új fővárosi lakásrezsi-támogatási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat, illetve kibővíti a már meglévő rendszert. Karácsony Gergely hivatalos közösségi oldala szerint a rezsitámogatás felhasználható a gáz-, az áram-, a távhő-, a szemét-, illetve a víz- és a csatornadíjak megfizetésére.

Karácsony Gergely most egy friss szerdai Facebook-posztban tisztázta és erősítette meg, hogy a program keretében a következő támogatási összegek vehetőek igénybe:

  • évi 48 ezer forint a rászoruló családoknak;
  • szintén évi 48 ezer forint a létminimum alatti nyugdíjra jogosultaknak;
  • évi 24 ezer forint az átlag alatti nyugdíjjal rendelkezőknek.

A Budapest Veled Van szolidaritási program rezsitámogatási akciójának létrejöttét többek között azzal indokolta a Karácsony Gergely vezette fővárosi vezetés, hogy a drámai mértékű infláció, az elszabaduló energiaárak, az egekig emelkedő megélhetési költségek, továbbá a bezuhanó forintárfolyam mellett ráadásul a rezsiköltségek emelkedése hirtelen, felkészülési idő nélkül, óriási mértékben szakadt rá az emberekre.

A Fővárosi Önkormányzat honlapja szerint a most bejelentett, valamint kibővített támogatásokat október elsejétől lehet igényelni a kerületi önkormányzatok irodáiban.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2020. október 29-én. Fotó: Trenka Attila / Index)