Súlyos képkockák: percek után telibe vágták a belső sávban álló autót az M0-son

2022.09.07. 12:53
Ismételten meghökkentő felvételt tett közzé a Magyar Közút, amit az egyik, M0-n kihelyezett forgalomfigyelő kamerájuknak sikerült rögzítenie egy belső sávban történt balesetről.

Európai felmérések alapján ha valaki a leállósávon tartózkodik egy gyorsforgalmi úton, akkor átlagosan 8 perc múlva baleset érheti – írja a Magyar Közút egyik Instagram-bejegyzése.

Az M0-son található egyik forgalomfigyelő kamera felvételei alapján az is kiderült, ha a belső sávban áll meg egy autó, még ennyi időnek sem kell eltelnie, hogy bekövetkezzen egy baleset. Ebben a helyzetben alig 4 perc után történt meg a csattanás.

Azért, hogy elkerülhetők legyenek az ilyen balesetek, a Magyar Közút a következőket tanácsolja:

  • Ha érezzük, hogy a járművünknél műszaki hiba lépett fel, igyekezzünk minél előbb a leállósávra jutni, használjunk vészvillogót!
  • Ha megállt a járművünk, maradjon bekapcsolva a vészvillogó, és hagyjuk el minél hamarabb az autót, minden esetben a szalagkorláton túl várakozzunk a segítség megérkezéséig!

Amint arra felhívják a figyelmet, az ilyen esetek miatt fontos a sebességhatárok, a jobbra tartás és a követési távolság betartása a többi autós részéről, valamint az is, hogy mindig az utat, a forgalmat figyeljük vezetés közben, így azonnal és jobban tudunk reagálni egy-egy váratlan szituációra.