A Korányiban kezelték Demszky Gábort, már jobban van

D  AS20170213031
2022.09.08. 06:37
Horvátországban gyógyul Demszky Gábor volt főpolgármester, aki hemoglobinhányra injekciót is kap. A volt főpolgármester nemrég állapotáról és a mindennapjairól is beszélt.

Közösségi oldalán számolt be nemrég Demszky Gábor arról, hogy a horvátországi Mošćenička Dragán gyógyul, vérbetegsége miatt ugyanis hemoglobinhiányban szenved, ráadásul havonta kap  B12-injekciót, és a megfelelő étkezésre is felhívták a figyelmét az orvosok.

A volt főpolgármesterrel családtagjain kívül barátai is ott vannak az isztriai községben, korábban kórházba is került, majd a kezelése után utazott el horvátországi nyaralójába.

Körülbelül tíz napig kezeltek a Korányi kórházban, de most már egyre jobban vagyok. Mondhatom, minden nap erősebbnek érzem magam. Igazán nagyszerű ellátást kaptam, hála és köszönet illeti a kórház személyzetét, az orvosokat, a nővéreket

– nyilatkozta a Blikknek Demszky Gábor, aki bővebb részleteket a betegségével kapcsolatban nem árult el. Elmondása szerint szabadidejében sokat olvas és ír, limonádét fogyaszt, és úgy érzi: visszatért belé az élet.

A korábbi SZDSZ-es politikus azt is megjegyezte, hogy nem érintette rosszul, amikor a közélet megfeledkezett róla születésnapján. Az augusztus 4-én 70. születésnapját ünneplő Demszky Gábort egyedül Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester, valamint Bősz Anett főpolgármester-helyettes köszöntötte.

Ötször választott meg sok-sok százezer ember, ez bőven elég számomra. Az, hogy évtizedekkel később megemlékezzenek rólam, nem igénylem. Bevallom őszintén, enélkül is megvagyok

 fogalmazott a lapnak a volt főpolgármester.

(Borítókép: Demszky Gábor 2017. február 13-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI)