Gyurcsány Ferenc posztolt egy erőset

PAP 3441
2022.09.08. 08:05
Nem éli túl az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány a jelenlegi helyzetet Gyurcsány Ferenc szerint. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke közösségi oldalán arról írt: ő tudja, milyen az, amikor egy kormány körül elfogy a levegő.

A DK elnöke szerint a kormány nem éli túl a jelenlegi gazdasági helyzetet, és azt sem, ami most érkezik. A volt miniszterelnök írásában leszögezte: ő tudja, hogy milyen ez, mert egykoron látta és érezte, amikor elfogy a levegő.

Nekik most fogy el a levegő. Ami most jön, azt ez a kormány nem éli túl. Demokratikus világban ez természetes. Jönnek és mennek a kormányok, a kormányfők.

Nekik ez nem természetes, mert kiválasztottnak hiszik magukat. Azt hiszik, hogy az övék a népakarat képviseletének kizárólagos történelmi joga

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, aki szerint Orbán Viktorral a „legerkölcstelenebb jobboldal tért vissza”, ugyanis álláspontja szerint a Fidesz–KDNP-kormányok „elvettek, elraboltak és elhazudtak mindent”. Gyurcsány Ferenc szerint magyarok milliói fogják azt tapasztalni rövidesen, hogy vége van az eddigi életüknek.

„Fájdalmas lesz. Nem kicsit, nagyon. Becsukódnak az ajtók. Ezért lesz vége Orbánék uralmának is” – fogalmazott a DK elnöke, hozzátéve: néptámogatás nélkül nincs demokratikus néphatalom, szerinte Magyarország már rég nem demokrácia.

A baj akkora, hogy az ügyeskedés már nem segít. Végük van. 2006 arról akart szólni, hogy új szövetséget kell kötni az emberekkel. Becsületes, igaz szövetséget. A hazáról. Rólunk. Akkor nem sikerült. Elrontottam. Most sikerülni fog. Erre készülünk

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2021. október 22-én. Fotó: Papajcsik Péter/Index)