18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több nőt zaklatott a HÉV-en, elkapta a rendőrség

2022.09.08. 08:55

Két rendbeli szeméremsértéssel gyanúsítanak a szigetszentmiklósi rendőrök egy férfit, aki korábban a H6-os HÉV-en utazva zaklatta az utasokat – közölte a rendőrség. A férfiről előbb egy grafika készült az egyik áldozat leírása alapján, ugyanis augusztus közepén az esti órákban a Szigethalom és Szigethalom-alsó állomások között önkielégítést végzett.

Az elkövető ekkor megpróbálta közvetlenebb érintkezésre rávenni, ezért megfogta a 19 éves lány kezét, ám az többször is ellökte magától, végül sikerült leugrania a szerelvényről.

Később kiderült, hogy az akkor még ismeretlen, baseballsapkát viselő férfi egy másik járaton is hasonlóan viselkedett. A Közvágóhíd–Ráckeve közötti szakaszon ugyanis egy 20 éves lány fölé állt, majd lehúzta sliccét és önkielégítést végzett. Az áldozat ekkor felpattant, a szerelvény hátsó részébe menekült, és a következő állomáson leszállt.

A tájékoztatás szerint a szigetszentmiklósi nyomozók az elkövetések időpontjait és helyszíneit érintő minden lehetséges tanút felkutattak, igyekeztek az információk bővítésével az arctalanból konkrét támadóra szűkíteni.

2022. szeptember 6-án délelőtt célirányosan érkeztek egy fővárosi parkba, ahol nagy esély volt a férfi felbukkanására. A rendőrök több órán keresztül figyelték a helyszínt, amikor felbukkant a B. István nevű gyanúsított, akit elfogása és előállítása után kihallgattak. A gondnoka és védője jelenlétében lezajlott kihallgatásán a férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, vallani azonban nem vallott és a kérdésekre sem válaszolt 

– olvasható a rendőrségi közleményben. A 34 éves, hajléktalanszállón élő B. István ellen kétrendbeli szeméremsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az utóbbi időben a HÉV-eken elkövetett szemérem elleni bűncselekmények ellen védett kocsival, valamint hangot és képet továbbító, bekamerázott kocsit biztosítanának a szerelvényen. Erről Gyuricza László kerepesi polgármester és Nagy Gábor, a MÁV–HÉV Zrt. vezérigazgatója egyeztetett.

Ha baj van

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonal 2011 óta a 06 (80) 225-225-ös telefonszámon tájékoztatást ad az ügyfeleknek a különböző áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Szintén a bántalmazottak segélyvonala az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) országosan, a nap 24 órájában bármikor ingyen hívható telefonszáma: +36 (80) 20-55-20.

Ha kiabálást, veszekedést hallunk, vagy valakit például monoklival látunk a környezetünkben, nem lehetünk közönyösek! Főleg, ha kiskorú is érintett, akár anonim módon is értesíthetjük a 112-t, a rendőrséget vagy a telefontanút.

Emellett a megyei kormányhivatalokon belül ugyanúgy működnek a területi áldozatsegítő szolgálatok, itt szintén áldozatsegítő munkatársak állnak az áldozatok rendelkezésére.