Napelemadó ellen indított petíciót az LMP

2022.09.11. 15:21
Petíciót indít az LMP a napelemek után fizetendő termékdíj eltörlésére – jelentette be Érd alpolgármestere, a párt országos elnökségének tagja.

Tetlák Örs az LMP közösségi oldalán közzétett felvétel szerint nehezményezte, hogy egy napelempanel után 2000-2500 forintot, tehát egy napelemes rendszer után több tízezer forintot kell termékdíjként kifizetni.

Érd polgármestere elmondta, szerinte ez azért sem indokolt, mert a környezetvédelmi termékdíjat a veszélyes anyagokat tartalmazó termékek miatt vezették be, ám a gumiabroncsokkal, hűtőfolyadékokkal, akkumulátorokkal ellentétben a napelem szinte teljes mértékben újrahasznosítható, ráadásul az egyik legjobb technológia a fosszilis és atomenergia kiváltására.

A napelemek elterjedése az energiaárak elszabadulása miatt különösen fontos, Magyarország a megújuló energiák hasznosításában amúgy sem áll jól

– tette hozzá Tetlák Örs, aki szerint ezért is „bűn a magyar gazdaság és a családok ellen” minden korlátozás, ami a napenergia hasznosítását nehezíti. 

A napenergia hasznosításának ösztönzése a politikus szerint éppolyan fontos lenne, mint szigetelés- és nyílászáró-korszerűsítési pályázatokat megjelentetni. A petíciót az LMP internetes felületein fogják közzétenni.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.