Hihetetlen küzdelem egy termálfürdőben, szabadnapos orvos mentett életet

2022.09.12. 13:58
A kihelyezett defibrillátor mentett életet Debrecenben. A férfi úszás közben lett rosszul, szerencséjére a fürdőzők között egy szabadnapos orvos is volt.

Úszás közben lett rosszul és merült el az az 50 év körüli férfi, akihez tegnap délután kérték a debreceni mentők gyors segítségét a Termál Hotelhez tartozó fürdőbe, ami éppen 10 hete csatlakozott a Mentőszolgálat Élet Mentő Pontjainak sorába – közölte az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében.

A mentők tájékoztatása szerint több szemtanú azonnal a férfi segítségére sietett, köztük egy szabadnapos orvos is, aki a kimentést követően azonnal megvizsgálta. A férfi már nem lélegzett, így a doktor azonnal megkezdte az újraélesztést, miközben a fürdőzők mentőt hívtak.

A fürdőkomplexum egyik munkatársa azonnal elszaladt a nemrég kihelyezett defibrillátorért, amivel több sokkot is leadtak a mentők érkezéséig. A mentők kiérkezésekor emelt szinten küzdöttek tovább a beteg életéért.

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a korai defibrillálásnak köszönhetően a mentés végül sikerre vezetett és a bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit – olvasható a közleményben.