Rövid időre még visszaköszön a nyár

DMOHA20180826007
2022.09.13. 06:00
Kedden Magyarország összes megyéjében napos időre lehet számítani, melyet napközben helyenként gomoly- és fátyolfelhők zavarhatnak meg, de vastagabb felhőzetre csak este, északi irányból lehet számítani. Eső sem valószínű, egész nap derült lesz az idő, csak a délnyugati, nyugati szelet kísérhetik néhol erősebb lökések. A nappali maximum-hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Kedden a napsütést időnként felhők zavarják meg, de számottevő csapadék sehol sem várható. Helyenként élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Friss lesz a hajnal, 4 és 13 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Délutánra a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok közé melegszik.

AIdőkép szerint a napsütést időnként felhők zavarhatják a Balaton körül, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Napközben élénk lehet a délnyugati szél. Hajnalban 10-12, délután 23-25 fok körül alakul a hőmérséklet a tó térségében.

keddi időjárás.png
Fotó: Időkép

A késő nyárias meleg lehetséges hatásai

Az orvosmeteorológia előrejelzése szerint kedvező lesz az időjárás, mivel kedden nem várható időjárási front térségünkben, viszont a hűvös őszi reggel miatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Napközben sokfelé késő nyárias melegre készülhetünk, ezért a nagyobb napi hőingás megterhelheti a szervezetet.

A melegedésre érzékenyek körében vérnyomás-ingadozás, rosszullét, fejfájás, migrén, dekoncentráltság, alvászavar előfordulhat, különösen a szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél.

A közlekedésre való tekintettel a helyenként élénk nyugati-délnyugati szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását, azonban számottevő csapadék sehol sem valószínű, így biztonságos, száraz utakra számíthatunk az utakon. 

(Borítókép: Mohai Balázs/MTI)