„Egy madártojást is jobban védenek a jogszabályok, mint egy fejlődő magzatot”

2022.09.14. 06:45
A Családtudományi Szövetség üdvözli a szívhangrendeletet – közölte a szövetség.

Az új szívhangrendelet értelmében szeptember 15-től a terhességmegszakítás előtt az édesanyának olyan szülész-nőgyógyász szakorvos által kiadott leletet is be kell mutatnia, amely igazolja, hogy az állapotos nő a terhesség megszakítása előtt meghallgatta gyermeke szívhangját. A Családtudományi Szövetség közölte álláspontját az abortusztörvény módosításáról.

A szövetség vallomása szerint „az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, amelyet óvni és védeni kell”.

Ma már a jogszabályok sokszor nagyobb védelmet biztosítanak egy madártojásnak, mint az anyaméhben fejlődő magzatnak. A szívhangrendelet ráébresztheti az anyát a méhében fejlődő emberi élet értékének elismerésére, saját gyermeke és édesanyai hivatása elfogadására és arra, hogy a nem tervezett várandós helyzetét ne abortusszal kívánja megoldani

– hangsúlyozta a szövetség. 

Hozzátették az OS szerint, hogy a szívhangrendelettel párhuzamosan fel kell hívni a társadalom figyelmét arra, hogy „a párkapcsolati kultúra színvonalának emelése alapvető emberi és nemzeti érdekünk”. Fontosnak tartják, hogy minden megfogant emberi életet egymást szerető édesanyja és édesapja várja.

A nem elfogadott, de megszületett gyermekeknek segítséget nyújtó háttérintézmények megerősítését javasolják, amelyek gondoskodást nyújtanak és családi hátteret keresnek.

A Családtudományi Szövetség küldetése a gyermekkortól kezdődő harmonikus házasságra való felkészítés, valamint a jó házasságok és a boldog családok kialakulásának és fennmaradásának elősegítése. „Stabil, egymást szerető és tisztelő családi háttér mellett csak ritkán merül fel az abortusz gondolata” – fogalmazott a szövetség, mely szerint a szívhangrendelet jó irányt jelöl.

Ezt az álláspontot osztja a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is, melyet kedden erősített meg. Vele ellentétben azonban vannak, akik bírálják a rendeletet, mert az végül az abortusz betiltásához vezet, sőt egy nőjogi civil szervezet nőgyűlölettel vádolja az abortusztörvény módosítóit.  • Hírek
  • Csok