Deutsch Tamás: A magyar baloldal az európaiakat károsító szankciókat támogatja

2022.09.14. 21:54
A Fidesz EP-képviselője Ujhelyi István azon nyilatkozatát cáfolta, miszerint az európai energiaválságnak nincs köze az Oroszország ellen bevetett szankciókhoz.

A magyar baloldal teljes mellszélességgel a magyar és európai embereket sújtó brüsszeli szankciók mellett áll – idézte az MTI Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjének nyilatkozatát.

Mint írta, Ujhelyi István szocialista politikus azzal, hogy hazugságnak nevezte: az európai szankciók rosszak lennének, tagadja a valóságot. Azt állítja, hogy az elszálló gáz- és energiaáraknak, tönkremenő kis- és középvállalkozásoknak nincs közük a brüsszeli szankciókhoz.

A fideszes képviselő emlékeztetett: a szankciók nyári elfogadásakor az Európai Bizottság Oroszország térdre kényszerítését ígérte. Azt ígérte, hogy a szankciók Oroszországnak lesznek húsba vágóak, nem az európai embereknek.

Azt ígérte, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. Ehhez képest a szankciók bevezetése óta az infláció vágtat, az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig gazdagabb. Európában válság és energiahiány fenyeget

– fogalmazott Deutsch Tamás. Hozzátette: nyilatkozatában Ujhelyi István ezeket a nyilvánvaló tényeket letagadta, a brüsszeli szankciók mellett tette le a voksát.

Egyértelművé és világossá tette tehát: a magyar baloldal a szankciók pártján áll, nem pedig a szankciókkal sújtott magyarok mellett

– emelte ki a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője.

Ahogy korábban megírtuk, a magyar jogállamiságról ma tartottak nyilvános vitát Brüsszelben. Az ülésen Ujhelyi István úgy fogalmazott, hogy elsősorban büszke magyar családapa, másodsorban szociáldemokrata és szomorúvá teszi hazája helyzete, a háború előtt megjelent infláció, a forint mélyrepülése, a magas rezsiköltségek, a menekülő fiatalok, a nyugdíjasok, a pedagógusok és az egészségügy rossz helyzete. Majd kiemelte, hogy a „hazudozó Fidesz” Sorost, Junckert, a migránsokat, az egész Európai Uniót vagy az ellenzéki politikusokat hibáztatja. 

A teljes magyarság érdekét védem, és nem annak a rendszerét, amelyet önök kiszolgálnak

– üzente a szerdai brüsszeli vitán Ujhelyi István a Fidesz EP-delegációjának.