Márki-Zay Péter: Korrupciós forrásból finanszíroztak pártok kampányokat

2022.09.14. 09:53
A hatpárti ellenzék korábbi közös miniszterelnök-jelöltje reméli, hogy sikerül tisztázni a kampányfinanszírozással kapcsolatos vádakat, és leszögezte: minden fillérrel elszámoltak, az Egyesült Államokból érkezett támogatásból pedig nem jutott a pártoknak.

Szombaton a Magyar Nemzet értesülése alapján arról számoltunk be, hogy nyomozás indulhat a Mindenki Magyarországa Mozgalom amerikai kampányfinanszírozása ügyében.

Márki-Zay Péter reméli, hogy sikerül tisztázni „a hamis vádakat”, egyébként is annak a híve, hogy minden esetben alaposan vizsgálják ki a párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos kérdéseket, mert úgy látja, hogy 32 éven keresztül

az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy a hivatalos kereteket messze túllépve, nyilvánvalóan korrupciós forrásból finanszíroztak pártok választási kampányokat, és eleve lopással jutottak hatalomra.

A hódmezővásárhelyi polgármester azt állítja, hogy a Fidesz az április 3-i kampányt megelőzően 25 ezer óriásplakátot használt, és kérdés, hogy ezt miből finanszírozták.

A politikus leszögezte, hogy pártokhoz nem jutott az amerikai támogatásból, mert az tiltott pártfinanszírozás lenne. Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában hangsúlyozta: minden fillérrel elszámoltak, minden törvényt betartottak, önkéntes adományokból kampányoltak. A polgármester kifejtette azt is, hogy „ez nem kiskapu, ez nagyon nagy kapu”, példaként hozva, hogy Orbán Viktort korábban Soros György támogatta.

Márki-Zay Péter az abortusztörvény módosításáról megjegyezte, hogy nem zavarja a változtatás, az abortuszt rossz dolognak és gyilkosságnak tartja, valamint azt szeretné, ha senki nem tekintené az abortuszt születésszabályozási eszköznek.