A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 660 ezerért keresi a műveleti felderítőit

2022.09.14. 11:48
Bruttó 660 ezer forintos fizetésért és évi bruttó kétszázezres cafeteriáért keresi a műveleti felderítőket a titkos információgyűjtéssel, lehallgatással és adatszerzéssel is foglalkozó Nemzetbiztonsági Szakszolgálat – írja a szervezet hivatalos weboldala.

Az álláshirdetés szerint elegendő egy érettségi is, de a sportos életmód nem árt.

„Műveleti felderítőként te leszel a komplex feladatok végrehajtásának egyik fontos láncszeme, a segítségeddel összegyűjtött nélkülözhetetlen információk hozzájárulhatnak majd például a bűnözők elfogásához, a szervezett bűnözés elleni fellépéshez” – olvasható a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat weboldalán, ami többek között a technikai eszközök telepítését, a telefonok lehallgatását, a titkos kutatást vagy a fedőokiratok elkészítését végzi a többi társszerv számára. 

Talán ennyi alapján is világos, hogy nem csak kötelező elemként írjuk, hogy ez a munka változatos – írja a szakszolgálat.

A hirdetés szerint nem egyszerű bekerülni hozzájuk, de ha ez sikerül valakinek, akkor biztos munkahelye lesz, méghozzá garantált előrelépési lehetőségekkel. Az érettségi, a büntetlen előélet, az egészségügyi és pszichológiai vizsgán való megfelelés, valamint a problémamentes nemzetbiztonsági átvilágítás a szükséges feltétel. A jogosítvány, a nyelvtudás és a sportos életmód nem követelmény, de előnynek számít, ahogy a technológia iránti érdeklődés is. 

Szeptemberben kaptak jelentősebb béremelést a fegyveres testületek dolgozói, amit júliusban jelentett be a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A rendvédelmi szerveknél átlagosan bruttó 117 ezer forinttal emelkedtek a fizetések szeptember elsejétől a bejelentés szerint, majd lesz újabb emelés egy év és négy hónap múlva, 2024. január 1-jén.