Borkai Zsolt: Nem fogok pezsgőt bontani, ha elítélik őket

2022.09.15. 08:20
A korábbi győri polgármester nem sajnálja az ügy vádlottjait, de nem fog pezsgőt bontani a feleségével, ha elítélik őket.

Amint arról szerdán beszámoltunk, a Győri Járásbíróságon előkészítő üléssel kezdődött a Borkai Zsolt korábbi győri polgármesterről készült felvételek miatt indult büntetőügy. A hat vádlottból öten jelentek meg, egyikük szívműtét következtében nem tudott részt venni az ülésen.

A vádlottak között voltak olyanok is, akik a jachton készült videók felvételében vettek részt, köztük az ikerpár egyik tagja, aki harmadrendű vádlottként egyedüliként mondott le a tárgyalásról, és tett beismerő vallomást, a bíróság pedig személyes adattal való visszaélés miatt másfél millió forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Emellett az is kiderült, hogy Borkai Zsolt ügyvéd barátját, aki szintén a polgármesterrel volt a jachton, az ügyészség szerint tízmilliós nagyságrendű összeggel próbálták megzsarolni.

„Nem fogok pezsgőt bontani a feleségemmel, ha elítélik őket”

Borkai Zsolt a Blikknek arról beszélt, hogy kapott tájékoztatást a bíróságtól, hogy szerdán lesz az előkészítő ülés, de nem foglalkoztatja az ügy, még az ítélet része sem. Amint azt a lapnak elmondta, nem kárpótolja, hogy mit és mennyit fognak kapni a vádlottak. Úgy véli, hogy egy ítélet nem fogja semmissé tenni azt a megaláztatást, amit vele tettek.

Ezek pitiáner bűnözök, akik pénzt akartak szerezni, és megtalálták a politikai embereket, akik ebből ügyet tudtak csinálni. Nem érintettek az ügyben viszont azok, akik igazából ezt az aljasságot elkövették ellenem

– mondta a volt győri polgármester, majd hozzátette:

Félreértés ne essék, nem sajnálom őket, de nem is fogok pezsgőt bontani a feleségemmel, ha elítélik őket.

Az ügyben a következő tárgyalási napra várhatóan még idén sor kerül, de ez függ a szívműtéten átesett férfi állapotától is.