Elfogtak egy rokonokból álló pécsi drogdílerbandát

2022.09.15. 11:33
Egyebek mellett bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy tizenhárom főből, egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló banda tagjai ellen a Pécsi Járási Ügyészség – írja az MTI.

A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a vádlottak 2019 márciusától 2020 augusztusáig értékesítettek új pszichoaktív anyagot és kábítószert Pécsen, ez idő alatt fejenként 150 ezer forint és 78 millió forint közötti összeget kerestek.

Az egyik terjesztő férfi saját hálózatot épített fel, a terjesztésbe rokonait, köztük fiatalkorú sógorát is bevonta, egy másik vádlott pedig feleségével együtt végezte az értékesítést – olvasható a vádhatóság közleményében.

Az ügyészség – többek között – bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettével vádolja a terjesztőket, és mindegyikükkel szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta, három vádlottal szemben pedig a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését javasolta.

A vádhatóság emellett indítványozta, hogy a bíróság rendeljen el vagyonelkobzást a bűncselekmény elkövetése során szerzett vagyonra.