Ki akartak rabolni egy postát Zuglóban

2022.09.15. 07:18
A gyanúsított, egy 49 éves budapesti férfi egy késsel fenyegetőzve akart kirabolni egy zuglói postát, de a rendőrök perceken belül elfogták – írja a rendőrség közleménye.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2022. szeptember 14-én 17 óra 3 perckor érkezett bejelentés, hogy egy férfi Budapest XIV. kerületében az egyik postát késsel fenyegetve próbálta kirabolni – írja a police.hu.

Amikor a rémült ügyfelek elkezdtek kirohanni, az egyik postai alkalmazott szólt a férfinak, hogy értesíti a rendőrséget, mire ő megijedt és elfutott. Az eset alatt nem sérült meg senki. A kerületi rendőrök 17 óra 6 perckor a helyszín közelében elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 49 éves budapesti férfit, akit a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára előállították, és közfeladatot ellátó személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.