Talicskaként tolt egy robogót a részeg autós a Petőfi hídon

2022.09.16. 08:13
Félig maga alá gyűrt, majd talicskaként tolt egy ittas sofőr autójával egy robogóst Budapesten. Az autós azt mondta, azért nem állt meg, mert a hídon veszélyes megállni. A férfi ellen eljárás indult.

Ittasan hajthatott egy robogósnak a fővárosi Petőfi hídon az a férfi, aki még szeptember 11-én hajnalban ütközött neki a járműnek Buda irányába haladva, ezért ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gépkocsit irányító sofőr megállás nélkül hajtott tovább, és nem hagyta hátra az adatait sem, de arról sem győződött meg, történt-e sérülés.

baleset0911 (1)
Fotó: Police.hu

A tűzoltók néhány perccel később egy balesetes személygépkocsiról kaptak bejelentést a XI. kerületi Irány József utcából. A feltételezett elkövetőt ezen a címen meg is találták, ahogy a balesetben érintett bérelt autót is, amelyről úgy tudni, talicskaként tolta el a baleset helyszínéről az elejére szorult robogót.

A kerületi rendőrök végül hajnali 1 óra után mintavétel céljából állították elő a 33 éves M. Imrét, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig bűncselekményi értéket mutatott.

M. Imrét később gyanúsítottként hallgatták ki a közlekedési vizsgálók segítségnyújtás elmulasztása bűntett és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, és a vezetői engedélyét is bevonták.

A férfi végül részletes beismerő vallomást tett, elmondása szerint azért nem állt meg rögtön a baleset után, mert úgy vélte: veszélyes, ha a járművet a hídon állítja le.