Két napig vert egy nőt a Corvin negyedben, belehalt a sérüléseibe

2022.09.16. 14:22
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 56 éves budapesti férfival szemben kapcsolati erőszak és halált okozó testi sértés miatt.

A vádlott az élettársával a VIII. kerületben, a Corvin negyed aluljáróban – egy telefonfülkéknek kialakított beugróban – élt, ahol 2021 őszén két napon keresztül bántalmazta élettársát. Az üggyel kapcsolatban egy járókelő értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították. A nő a bántalmazással összefüggésben szerzett sérülései miatt egy nappal később életét vesztette. A Fővárosi Főügyészség azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a férfi 2021-ben két nőt is bántalmazott.

A vádlott korábbi élettársát is rendszeresen bántalmazta, a nő 2021. januárjában a bántalmazások következtében kórházba került. A férfi a nőt a kórházba is elkísérte, ahol ismét többször megütötte. A sértett ekkor segítséget kért az ott dolgozóktól, emiatt a biztonsági személyzet kikísérte az épületből a férfit. A nő ezt követően feljelentést tett – tudatta a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit, mint különös visszaesőt kapcsolati erőszakkal és halált okozó testi sértéssel vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A főügyészség javasolja annak megállapítását, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, illetve hogy a bíróság rendelje el a vádlott korábbi feltételes szabadságának végrehajtását – olvasható a közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport