Dőltek a fák, hatalmas pusztítást végzett a vihar Budapesten

2022.09.16. 07:39
Szinte az egész országban leszakadt az ég csütörtökön délután. A heves esőzést viharos szél és jégeső kísérte, a katasztrófavédelemhez legalább kétszáz riasztás érkezett. Több helyen fákat döntött ki a vihar.

Budapestet csütörtök délután három órakor öntötte el a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló eső. Az utcákon bokáig érő víz hömpölygött, a viharos szél fákat döntött ki. A csapadék mellett borsó és kisebb meggy nagyságú jégeső is hullott az égből.

A rossz idő miatt bekövetkezett balesetekhez számos tűzoltó-, mentő- és rendőregységet vezényeltek ki, csütörtök délutánig kétszáz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Budapesten, a II. kerületi Kandó Kálmán utcában, a XI. kerületi Sasadi úton és a Nándorfejérvári úton, valamint a X. kerületi Óhegy utcában döntött ki fákat vagy szakított le ágakat a szél. A VIII. kerületi Baross utcában egy ház több kéménye dőlt le.

A vihar miatt a közlekedés is megbénult egy időre. Több villamos nem közlekedett egyes szakaszokon, míg a vonatok késve vagy rövidebb útvonalon közlekedtek a megszokottnál.

Olvasóink több fotót is küldtek a Budapesten pusztító viharról. A Könyves Kálmán körúton hatalmas torlódást okozott egy autóra dőlt fa. 

A XI. kerületben pedig több autót is megrongált egy leszakadt faág.

A 7. kerületben a Kéthly Anna téren is kidőlt egy fa a viharos szélben. Erről Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője, Oláh Lajos számolt be a közösségi média oldalán.

Pénteken már több helyen kisüthet a nap, majd délután csak keleten, északkeleten lehet melegebb időre számítani. Napközben szórványosan fordulhat elő eső, zápor, délnyugaton néhol zivatarok alakulhatnak ki. Este nyugat felől egyre nagyobb területen eredhet el az eső. Az északnyugati szelet időnként élénk, erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 16 és 25 fok között alakul.

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!